Så här slutar duellerna i andra chansen 2017

Jag är inte hemkommen från min resa ännu, på grund av flygförseningar och borttappat bagage. Så nu sitter jag på ett tåg, utan jacka och packning, med bara handbagaget.

Jag ska försöka se på mellon via Öresundstågens kassa wifi. Får se hur det går.

Hur som helst så är det dags att tippa. Det är flera tuffa dueller, och det finns absolut skrällchans i kväll.

Så här tror jag att det går:

Duell 1:
De Vet Du går vidare på humor, värme och glädje, gentemot FO&O:s överarbetade boybandslåt. Inga superlåtar nån av dem, men många vill nog se lite skojerier i finalen, från folk under 85.
Till final: De Vet Du

Duell 2:
Lisa har känt sig säker på finalplats hela våren, men det grusades i Malmö, och jag tror att det blir samma sak i Linköping. Axel Schylström har en rak och fartfylld låt på svenska, som känns mer rätt än Lisas svårare bidrag. Förhoppningsvis ska inte Lisas svordomar spela in, men det finns risk för det.
Till final: Axel Schylström

Duell 3:
Kvällens två bästa låtar ställs tyvärr mot varandra, och då tror jag att Boris rakare och mer fartfyllda låt slår ut glamrockarna.
Till final: Boris René

Duell 4:
Kvällens svåraste duell har de sparat till sist, och det blir nog mest nerver i den. Loreen borde gå vidare, men det finns många som hellre vill ha en “vanlig” låt, och som tycker att detta är helt rätt.
Men det är inte bara en protest mot att Loreen ska vara svår, det är i så fall mer en protest mot de orediga tidningskrönikörerna som har förbannat svenska folket att de röstade fel, och mer eller mindre rakt ut sagt att man är dum i huvudet om man inte gillar Loreens låt. Sånt gillar inte svenska folket.
Det återstår att se om proteströsterna räcker. Men jag tror inte det.
Till final: Loreen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *