En gigant har avlidit

LARS DIEDRICSON

En av de mest tongivande låtskaparna i Melodifestivalen har lämnat oss, nämligen Lars ”Dille” Diedricson.

Han är faktiskt en svensk Eurovisionvinnare. Han skrev Charlotte Perrellis ”Tusen och en natt” som vann Melodifestivalen 1999, och sedan även Eurovsion i Jerusalem, under namnet ”Take me to your heaven”.

Andra låtar inkluderar ”Allt som jag ser”, som Barbados kom tvåa med 2000, och ”Jag ljuger så bra”, som Linda Bengtzing kom sjua med 2006. Tillsammans med bland andra Eddie Jonsson, från Halmstad, skrev han också ”Som stormen”, med Sara Löfgren.

Han har skrivit många fler låtar, och var med i bandet Snowstorm, som fick en hit med ”Sommarnatt” 1980.

Han blev bara 55 år. Väldigt tragiskt, och något som säkert kommer att tas upp i finalen på lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *