Inget Inför Eurovision-program i SVT

SVT har meddelat, och det har ryktats om det ett tag, att de i år inte ska sända något ”Inför Eurovision Song Contest”. Det är synd tycker jag.

Jag gillade det programmet. Roligast var det dock för typ 10 år sedan, när nordiska länder utgjorde panelen som skulle bedöma låtarna. Det blev ofta roliga motsättningar.

Danmark, Norge och Island försvann så småningom, men Thomas Lundin från Finland stannade kvar ett par år sedan. Sedan dess har det varit lite olika upplägg och paneler, men tanken har alltid varit samma: presentera övriga länders Eurovision-låtar, och betygsätta dessa.

Jag har uppskattat det, men nu blir det alltså inget i år. SVT skyller på vikande tittarsiffror, och Christer Björkman har tidigare sagt att många tittar på Youtube i dag. Jag tror inte det stämmer. Jo, bland oss Eurovision-nördar så stämmer det, men inte hos den breda massan tror jag. Jag tror absolut att det finns ett intresse för programmet. För det som man inte får om man bara kollar på Youtube är ju kommentarerna och bakgrund till vissa av sakerna som man annars hade missat.

Men nu är det som sagt inget i år, men misströsta inte. Ni kommer att få presentationer av alla låtar här av mig, precis som jag brukar. Jag kommer också att betygsätta dem, och försöka komma med lite bakgrundsinfo om både bidrag och artister.

Jag kan också göra reklam för podcasten Schlager-Micke och hans vänner, (där ju jag var gäst i vintras) som också kommer att bedöma årets bidrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *