Ska Ryssland stoppas från Eurovision?

Att organisationen kring årets Eurovision i Ukraina skulle vara helt utan strul var det väl ingen som trodde. Det har varit kaos med produktionen, men nu har Christer Björkman och flera andra från den svenska organisationen erbjudit sig sin hjälp, så att det blir av ska vi nog inte vara så oroliga för.

Att situationen mellan Ryssland och Ukraina skulle bli uppmärksammad visste vi också på förhand. Att Ryssland ens ville vara med var lite överraskande. Men nu kan det bli så att de inte får vara med trots allt, och de valde Julia Samojlova med låten Flame is burning. Den ryska artisten stoppas nämligen nu.

Detta har varit på gång ett tag. Anledningen är att hon har uppträtt i Krim efter den ryska annekteringen, och det strider mot ukrainsk lag, och ska bestraffas med inreseförbud. Landet har nu fastslagit att hon har gjort sig skyldig till detta brott, och har inreseförbud fram till 2018.

Därmed stoppas Ryssland från tävlingen. Jag tror dock inte att sista ordet är sagt. Kanske kan det vara så att Ryssland får använda en annan artist i stället för Julia?

Det återstår att se, för jag tror att den här soppan kommer att fortsätta ända fram till tävlingen i maj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *