Australien hör inte hemma på pallen i år

Här kommer ett land som gör sitt tredje år i tävlingen.  Och ja, de är med igen.

Semifinal 1

Isaiah – ”Don’t come easy” (Australien)

(har inte fått något startnummer ännu)

 

Fortfarande hör jag folk som klagar på att Australien är med i Eurovision. Ja, så är det nu. De gillade att vara med, och frågade om de fick vara med igen, och det fick de. Acceptera det!

”Som vanligt”, så skickar de en proffsig låt. Det är snyggt och välkomponerat, men det är nästan lite för bra. Inte för att låten i sig är så fantastisk, men produktionen är det, och det stör mig lite. Nästan lite som FO&O, att det är för lite känsla.

Rent låtmässigt låter det dock inte som FO&O, utan mer som Hozier, vilket även vår egen Nano gjorde. Men Isaiah är ingen Nano, och detta är en helt okej låt, men inget mästerverk. Visst, han sjunger bra, men jag tycker låten blir lite tråkig, och säger inte så mycket.

 

Australien har gått bra de två år de har varit med. Första året var de direktkvalificerade till finalen, och kom där femma. Förra året gick det ännu bättre. Australien var överlägsen vinnare hos juryn, men hos folket var de bara fyra, och slutade därefter tvåa.

Så bra tror jag inte att det går i år. Final kan de nog ta sig till, men det kan bli tufft. Tar de sig dit så hamnar de nog inte på pallen, och de får nog ställa in sig på sitt sämsta resultat hittills. Även om även ett sådant kan innebära ett bra resultat, men att komma topp fem tror jag inte.

 

Betyg: 3 personer som stirrar mot solen trots att man inte ska det, av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *