Bryts sviten för Azerbajdzjan?

Nu ett land som alltid har gått till final.

 

Semifinal 1

Dihaj – ”Skeletons” (Azerbajdzjan)

(har inte fått något startnummer ännu)

 

 

Azerbajdzjan ställer nästan alltid upp med svenskproducerade låtar, och så är det även i år, genom Sandra Bjurman. Detta är en väldigt alldaglig Eurovision-låt, men den har något som trots allt griper tag i mig. Inte tillräckligt mycket för att den ska få ett bra betyg, men den räddas från en tvåa, som jag nog egentligen hade tänkt sätta.

 

Azerbajdzjan gjorde sin ESC-debut så sent som 2008. De började starkt med topp 10-placeringar de första sex åren, inklusive en medalj i varje valör. Men sedan har det gått sämre, och de tre senaste åren har de slutat 22, 12 och 17. Och jag tror inte att det blir nån hög placering i år heller. Åtminstone tycker jag inte att de förtjänar det, men Azerbajdzjan är ett populärt land i dessa sammanhang, så de har mycket väl en chans att göra det.

Landet har alltid gått till final – men det finns till och med en risk att de missar det i år och i så fall spräcker sin grymma svit.

 

Betyg: 3 röntgenplåtar av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *