Belgien satsar återigen på en ung sångerska

Här kommer en av årets förhandsfavoriter.

 

Semifinal 1

Blanche – ”City lights” (Belgien)

(har inte fått något startnummer ännu)

 

 

När det kommer till Eurovison kör Belgien inte med Meldoifestivaler. omröstningar eller att folket får vara med att välja. Det gör tv-bolagen. Det kan man illa om (vilket jag gör), men i det här fallet har de åtminstone gjort ett bra internval. Belgien har valt att skicka en riktigt modern och cool låt. Det hade kunnat vara en ny låt på vilken radiostation. Det är roligt att sånt även hittar till Eurovision.

Det är ett väldigt bra bidrag. Det enda jag saknar för att det ska vara en självklar vinnarknadidat är att den saknar en tydlig refräng som man kan sjunga med i. Kanske lite deppig också? Det stör jag mig dock inte lika mycket på.

Men den här låten borde komma högt upp i resultatlistan.

Belgien har varit med sedan Eurovision-starten 1956 (men har missat tre gånger). Men trots detta har man bara vunnit EN gång, men kommit sist desto fler gånger – åtta närmare bestämt, varav två nollpoängare. Vinsten kom med Sandra Kim 1986, då hon bara var 13 år.

Förra året hade Belgien tävlingens kanske gladaste låt, med bra dans och show. Sångerskan, Laura Tesoro, var 19 år. I år är sångerskan 16 år.

Det verkar som att Belgien gillar unga kvinnliga artister. Och visst, det verkar ju gå bra, och så kommer det nog att göra i år också. Det är ingen fullpoängare för mig (än), men en bra låt som förtjänar ett högt betyg.

Men jag skulle inte ha något emot att åka till Belgien på en veckas semester i maj nästa år…

 

Betyg

4 ljusbollar som åker runt husknutar, av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *