Sverige fortsätter med unga killar med snygga nummer

Nu har startordningen satts, och därför kommer jag att gå efter den från och med nu. Och då börjar vi med nummer 1 i semifinalen, och det är förra årets värdland.

 

Semifinal 1

  1. Robin Bengtsson – ”I can’t go on” (Sverige)

 

I hemlandet Sverige är uttagningen till Eurovison Song Contest ett av årets mest sedda program, så vem som ska vinna är alltid en av årets stora samtalsämnen. I år blev vinnaren en kille som har varit med i landets version av Idol, och försökte även bli Sveriges representant redan förra året.

Men nu lyckades det, och det är en riktigt cool låt. Framförallt är showen riktigt cool, både delen som börjar ute i kulisserna, och dansen på rullbanden. Låten, showen, artisten, dansarna, allt tillsammans gör att detta är ett så bra nummer!Det är inte en beståndsdel som gör det bra, utan helheten. Lite som när Sveige vann med Heros 2015. Det var helheten som gjorde att Måns stod som slutlig vinnare.

I mitt tycke det bästa bidraget som Sverige har skickat på många, många år. Och det blir årets första fempoängare bland mina betyg.

 

För tredje året i rad satsar Sverige på en ensam, snygg, hyfsat ung kille. Femte gången på sju år med det konceptet. Och det har ju gått bra hittills. Dessa killar har haft resultaten 3, 14, 1 och 5. Dessutom har ett par tjejer klämt sig in med resultaten 1 och 3. Sverige är uppenbarligen ett bra land i Eurovison, för att komma med årets understatement.

Sverige är det utan tvekan mest framgångsrika landet på 10-talet, och näst bäst genom tiderna, bara en vinst bakom Irland. Så, kan de slåss om förstaplatsen på den listan i år? Hm, det är inte omöjligt. För jag tror att kombinationen av det coola numret, låten, sångare, dansarna, och startnumret gör sitt. Jag har lite Måns Zelmerlöw-vibbar. Det blir kanske inte vinst till slut, men jag tror på en bra placering för Sverige.

 

Betyg

5 backstagearbetare av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *