I år har Georgien en normal låt

Nu dags för ett land där man aldrig vet vad man har att förvänta sig.

 

Semifinal 2

2. Tako Gachechiladze – Keep the faith (Georgien)

 

Gerogien är ett av de konstigaste länderna i Eurovison. Två av de senaste åren har de haft tävlingens sämsta låtar: den alltigenom märkliga Three minutes to earth 2014 och den förvirrade mishmashen Midnight gold i fjol. Men däremellan har de ibland rätt så bra låtar, och så kan de bli så otroligt politiska vissa år att de inte ens får vara med (med den illa dolda Rysslandskritiken We don’t wanna put in, 2009).

Det man får ge dem är att de väljer att gå sin egen väg, och det är i och för sig positivt. Ur den synvinkeln är det uppfriskande med Georgien.

I år har de valt den ”normala” vägen, och skickar en ballad om fred och annat. I bildspelet bakom sångerskan syns bilder på olika tragiska händelser, och bland annat en rubrik om Rysslands invasion av Georgien 2008. Så lite politik lägger de allt in (men som såklart inte kommer att få vara kvar till ESC).

Problemet med årets georgiska låt är att den inte är särskilt bra. Den är en väldigt typisk tråkballad a la Eurovsion, and what’s the fun with that? Den berör inte. Den är inte usel, men bra är den inte. Men med tanke på vilket skräp Georgien har skickat de senaste åren så blir det ändå en tvåa, för så hemskt är det inte i jämförelse.

Så kanske Georgien hellre skulle ha skickat något märkligt och pajasaktigt. Då hade man åtminstone kommit ihåg dem.

 

Betyg

2 tidningsrubrik om Ryssland, av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4). Sverige (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *