Dags för lite homoerotiskt Game of Thrones

Nu hoppar vi från nummer 2 till 6, eftersom vi redan avklarat de däremellan, innan alla länder fick startnummer.

 

Semifinal 1

6. Slavko Kalezić – Space (Montenegro)

 

Visst, det är låten som ska bedömas och inte videon. Men den sticker ut får man säga. Halvnakna, inoljade, välsvarvade killar som alternerar mellan att stå ute i naturen och att vara på en klubb. Därav rubriken på det här inlägget. Blir intressant hur mycket av detta som de ska inkorporera i scenshowen i Kiev.

Om man då övergår till låten så är den helt okej. Disco som hade kunnat komma från flera olika länder i Eurovisionsammanhang. Jag tror att mycket av den här låtens öde kommer att avgöras av scenshowen. Jag är lite kluven till hur jag ska betygsätta den, om jag ska sätta en trea eller fyra. Låten är bra, men jag tror att jag måste se en bra show för att bli hänförd. Då kan jag nog sätta ett högre betyg.

Sedan Montenegro blev ett självständigt land har man tävlat i Eurovisionm med undantag av 2010 och 2011. Men det brukar inte gå så bra. Bara två gånger har man tagit sig till final. Bäst gick det 2015, då man slutade på plats 13 med Adio. Jag gillade den inte så mycket när jag först betygsatte den, men det var den låt 2015 som växte mest för mig under våren, och efter finalen var den en av mina (iofs många) favoriter. Förra året hade de en av årets sämsta låtar, och jag vågar knappt erkänna att jag satte en trea i betyg på den. Jag fattar inte ett dugg hur jag tänkte…

Men det har jag märkt de senaste åren under mina recensioner, att jag ändrar mig lite på en del låtar från när jag betygsätter dem till när tävlingen väl drar igång. Återstår att se hur det blir med årets montenegrinska bidrag, men så länge blir betyget:

 

Betyg

3 svängande hästsvansar, av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4). Sverige (5), Georgien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *