Den finska koltrasten lyfter aldrig

Nu dags för landet som för två år sedan gjorde Eurovisionhistoriens sämsta låt.

 

Semifinal 1

7. Norma John – Blackbird (Finland)

 

Kan vara värt att nämna att Norma John är en grupp, och inte namnet på sångerskan. Hon heter Leena, och killen i bandet heter Lasse.

 

Finland alltså… Det var länge sedan de skickade en låt där jag kände ”åh vad bra det här var!”. I år inget undantag. Detta är så tråkigt. Hon vill inte att koltrasten ska sjunga utanför hennes fönster. Visst, det kan vara irriterande om man försöker ta sovmorgon. Här påminner det henne om ett gammalt ligg, så det är därför hon inte gillar det.

Men den här låten ger mig ingenting. Jag tycker det är en riktig snooze-fest. Ballader kan göra så himla mycket bättre, och verkligen beröra, men det gör inte detta. Oj vad tråkig den här låten är. För att skoja till det, koltrasten lyfter aldrig.

Visst, hon sjunger fint, och jag hade kunnat tänka mig att höja betyget för den sakens skull, men nej. Jag måste sprida mina poäng lite mer, för allt kan inte hamna i mitten, och detta är i mitt tycke definitivt i botten.

 

Förra året hade Finland en okej låt men året dessförinnan hade de tidernas sämsta låt, alla kategorier. Inte bara Eurovision.

Och så särskilt bra brukar det inte gå annars heller. Tio gånger har man slutat sist, varav tre tillfällen innebar 0 poäng. Förutom vinsten 2006 så var den senaste topp 10-placeringen 1989…

Senaste finalplatsen kom 2014, och jag är tveksam till om det blir nåt sånt i år.

 

Betyg

1 koltrast som sjunger när man försöker sova, av 5 möjliga.

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4). Sverige (5), Georgien (2), Montenegro (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *