Grekland är tio år för sena

Nu ett land som förra året missade finalen för första gången någonsin.

 

Semifinal 1

10. Demy – This Is Love(Grekland)

 

Nu är det dags för Eurodisco á la 00-talet, som artister som Cascada, Velvet, September och andra gjorde med bravur. Nu är bara problemet – det är inte längre 00-talet. Det är 10-talet, och snart faktiskt till och med 20-talet.

Jag gillar genren, så jag tycker att detta är en bra låt. Men det känns verkligen som att den kommer 10 år för sent.

Grekland brukar ha med nån grekisk influens i sina låtar, men det skippar de i år och kör en helt vanlig klubbhit. Ett stort plus dock för temat med mångfald i videon. Återstår dock att se om det går att återskapa nåt av det på scen.

Förutom de år som de inte har deltagit alls så har Grekland lyckats ta sig vidare till final, men ifjol bröts den trenden. Med den märkliga Utopian land fick de se sin svit gå om intet, och det var högst rättvist. I år kan de absolut återvända till finrummet, men låten sticker inte ut tillräckligt för att slåss om de allra högsta placeringarna.

 

 

Betyg:

3 röda klänningar i en svartvit värld, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5), Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *