Epic sax guy är tillbaka!

Nu över till kategorin ”låtar som fastnar på hjärnan vare sig du vill eller inte”.

 

Semifinal 1

SunStroke Project – Hey Mamma! (Moldavien)

 

Kommer ni ihåg epic sax guy? Det var en av medlemmarna i SunStroke project, han som ”spelar” saxofon. Gruppen var med i Eurovision 2010, och det som folk mindes bäst från bidraget var just sax-partiet. Detta blev en stor grej på nätet, ett så kallat meme, och det gjordes ”hyllningsklipp” på nätet. Här är exempelvis ett tio TIMMAR långt klipp, där hans saxspelande loopas om och om igen. Hur länge orkar ni lyssna?

Visst, slingan är smittande. Den var det bästa med den låten. Och samma är det med årets bidrag.

Framförallt saxen, men även refrängen sätter sig på hjärnan, och det är ett bra betyg för en låt. Tyvärr är det inte så mycket annat som är bra med låten. Men jag är svag för saxen, och kan ändå nånstans uppskatta tanken med låten, så det blir inte ett fullständigt bottenbetyg.

 

Landet gjorde sin debut i tävlingen 2005, och gick ofta till final di början. Men nu har det gått fyra år sedan sist, och frågan är om de tar sig dit i år. Epic sax guy ordnade det 2010, och jag tror att han gör det även i år.

 

 

Betyg:

2 episka saxskillar, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *