Ett år för sent, Polen

Nu dags för Polen (och mina bortglömda poäng för Grekland)

 

Semifinal 1

11.  Kasia Moś – Flashlight (Polen)

 

 

För det första så märkte jag att jag glömde sätta ut betyg för Greklands bidrag. Det blev en trea.

I Greklands bidrag hade jag ju rubriken att de var tio år för sena, och nu är Polen ett år efter. Men inte av samma anledning.

Grekland hade en låt som kändes för gammal. Polen däremot verkar försöka rätta till ett misstag från förra året. De hade de en asbra låt, modern och allting, nämligen Cool me down, med Margaret. Men den vann inte, utan det blev i stället Colors of your life, vilket helt otippat fick tredje bäst poäng från tittarna, och placerade sig på plats åtta, vilket ju ändå var rätt bra. Men hade det kunnat gå ännu bättre med Margaret? Hon fick en stor hit med sin låt över hela Europa under 2016.

Därför känns det i år som att Polen resonerar som så att ”Men då testar vi att skicka den moderna låten i år då”. Problemet är bara att den är så mycket sämre än Cool me down.

Vad är det för låt? Den tar aldrig fart, och det känns som att den inte riktigt kan bestämma sig för vilken typ av låt det ska vara. Jag gillar tanken med låten, men den är långt ifrån färdigställd.

 

Sedan debuten 1994 har Polen stått över tävlingen 4 gånger. Bästa resultatet kom i debuten med en andraplats, och man har haft ytterligare två topp-tio-placeringar (varav den ena i fjol).

Sedan tuttlåten 2014 har det blivit idel finalplatser, men det tror jag inte att man klarar av i år.

 

Betyg:

2 överdramatiska violinister, av 5 möjliga

 

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5), Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *