Ointressant isländsk papperssvala

Dags för det tredje nordiska landet i mina genomgångar.

 

Semifinal 1

13. Svala – Paper (Island)

 

Om artisten heter Svala och låten heter Paper är det oundvikligt att inte dra skämt om papperssvalor.

Alltså, jag förstår mig verkligen inte på den här låten alls. Kopplingen till papper är jättekonstig. Vad menar hon? Att hon är känner sig ömtålig? Men det är inte bara innehållet som är tråkigt. Själva melodin är likadan. Den är tänkt att vara en modern låt, men den är för långsam och lyfter aldrig.

Så, för att dra en referens till en tidigare rubrik: Den finska koltrasten lyfter aldrig, och det gör inte den isländska papperssvalan heller. Det är totalt ointressant.

Jag är dock lite hoppfull till att det hade kunnat bli en cool show för den här låten. Jag hoppas på jättemycket papper, typ lite som Lisa Ajax i förra årets mello.

 

Två gånger har Island slutat tvåa i tävlingen, båda gångerna bakom andra nordiska vinnare (1999 och 2009). Annars brukar det gå halvbra, som bäst.

De två senaste åren har Island verkligen förtjänat att gå till final, men missat. Det har faktiskt under båda dessa år varit mina stora besvikelser rent tävlingsmässigt, så bra har Island varit. Då förtjänade de att gå till final, men det gör de inte i år.

 

Betyg:

1 vinterjacka, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *