Tjeckien får oförtjänt mycket skit

Nu till ett land som bara har varit med fem gånger.

 

Semifinal 1

14. Martina Bárta – My Turn (Tjeckien)*

 

* OBS! Videon är lite NSFW, alltså not safe for work. På håll kan det se ut som att en massa människor, inklusive sångerskan, är nakna, men det är de inte. Det är bara kläderna som får det att se ut så.

 

Men låten i sig då? Det här är en rätt skön låt. Den hade egentligen kunnat vara hur tråkig som helst, men den har något som jag gillar. Inget mästerverk, men en helt okej låt, där

En mellanlåt i mitt tycke. Men inte i övriga Europas ögon.

 

Oddsen i Eurovision är underliga. Av någon anledning ligger Portugal fyra hos de flesta bettingbolag. Tjeckien ligger trea från slutet.

Nej, jag tycker inte att detta är en vinnarkandidat. Men den är inte dålig, låten. Men Tjeckien får sällan den kärlek som de gärna vill ha. De kämpar på i tävlingen men hamnar ofta i botten. Ibland förtjänar de det, som 2009 när de hade den vedervärdiga låten ”Aven Romale”, som de fick välförtjänta 0 poäng för. Seriöst, kolla in videon!

Då blev de sura för att inte Europa förstod sig på dem, och kom inte tillbaka till tävlingen förrän 2015.

Fram till ifjol hade deras resultat i semifinalerna (inte finalerna, för dit kom de aldrig) varit: 28, 18, 18, 13. Men så förra året tog de sig för första gången till final, och det var jättekul.  Men väl där tog det roliga slut. De fick inte så bra poäng av jurygrupperna, men sedan när tittarna gav sina röstpoäng blev det en stor fet nolla. Väldigt oförtjänt för stackars Gabriela Gunčíková. Då tyckte jag riktigt synd om henne.

Det är så man kan börja undra hur Tjeckien orkar med att aldrig få nån cred från övriga länder i de här sammahangen. Men tack och lov kom landet tillbaka i år, och de har en helt okej ballad. Men det kommer nog inte uppskattas av övriga Eurovision-länder i år heller, så jag tror hon får svårt att ta sig till final.

 

Betyg:

2 kroppsfärgade trikåer, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *