Gamla G:son tillbaka på Cypern

Nu blir det en svensk låt – åtminstone är den som har gjort den svensk.

 

Semifinal 1

15. Hovig – Gravity (Cypern)

 

Förra året körde Cypern med lite nya tag. De tog in svenska Thomas G:son och valde en rocklåt med bandet Minus One. En i mitt tycke riktigt bra låt, som också gick till final. Väl där blev de dock bara 21:a. Oförtjänt. Jag träffade för övrigt sångaren Francois Micheletto i bandet på Euroclub innan hans semifinal.

cypern

 

G:son anlitades även denna gång, men i år är det ingen hårdrock, utan en väldigt traditionell Eurovision-låt. Precis så här låt väldigt många länders bidrag i mitten på 00-talet. Det känns inte nytt eller modernt för fem öre, och det känns som att G:son har haft denna liggande i byrålådan sedan 2007, efter att Moldavien, Ungern och Rumänien tackade nej för tio år sedan. Det är den gamla G:son som har visast sig, istället för den nyskapande som han visade prov på förra året.

Visst, låten är inte dålig, men det känns inte som att den borde ha med toppstriden att göra, ens i sin semifinal.

 

Cypern har ett par femteplatser bakom sig, varav den senaste kom 2004. Men det känns inte som att de kommer slå det i år. Lite synd, för det hade varit kul att åka på en Eurovision-vecka vid Medelhavet…

 

 

Betyg:

2 återanvända G:son-bidrag, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *