Armenien har alldeles för bra odds

Nu dags för en av förhandsfavoriterna – konstigt nog.

 

Semifinal 1

16. Artsvik – Fly With Me (Armenien)

 

Jag har varit inne på det ett par gånger tidigare, att oddsen inför årets tävling är väldigt konstiga, åtminstone enligt mitt tycke och smak. Armenien har nämligen sjätte lägst odds att ta hem hela skiten i år. Jag fattar ingenting. Varför skulle de det?

Låten är så tråkig! Det händer inget, och det verkar inte vara något särskilt budskap. Dock tror jag att förra årets vinnarlåt har influerat denna, men det betyder inte att det är bra.

En sak gillar jag. Och det är numret i sig. Jag älskar enkelheten som ändå är komplex. Riktigt coola outfits, makeup och dans. Det kan nog bli bra på scen, och det höjer mitt betyg.

 

Armenien brukar hamna högre upp i resultaten än vad jag tycker att de förtjänar. En förklaring kan vara den stora armeniska diasporan, som för övrigt var temat för landets bidrag 2015. Well, det och folkmord. Hurra för trevliga Eurovision-ämnen!

Sedan debuten 2006 har man skrapat ihop hela sex topp-tio-placeringar, och om nuvarande odds stämmer så blir det en sjunde gång. De förtjänar inte det, enligt min mening, så jag hoppas att oddsen har tokfel i år.

 

 

Betyg:

2 munkar sminkade till Spanska fotbollsfans, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *