Breaking news: Ryssland hoppar av

Det har varit mycket fram och tillbaka med hur det ska bli med Rysslands medverkan i årets tävling, men nu är det klart – Ryssland hoppar av.

Man anade att det skulle bli så här.  Hade det varit vilket annat land som helst vars artist inte fick åka så hade de valt någon annan. Men det har varit ett chicken race här där varken Ryssland eller Ukraina ville ge sig, men nu till sist valde ena parten att svänga av.

Återstår att se om detta blir det slutgiltiga beslutet, men så är det nog. Sista ordet kommer dock inte vara sagt i den här soppan där ingen är en vinnare.

Rent musikaliskt blir det ingen stor förlust. Jag har inte hunnit göra nån riktig recension av ryska låten, men jag kommenterade den för några veckor sedan. Det var en bra låt, men ingen bra sångerska. Rent musikaliskt hade den inte haft med toppstriden att göra, men den hade kunnat ha det av helt politiska syften. så det är skönt att vi slipper den situationen i alla fall.

Men det är inte lika viktigt nu.

Båda länderna har betett sig idiotiskt åt. Men nu får vi gå vidare med de länder som bryr sig om det här med musik, och skiter i politiken – vilket är meningen från början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *