Slovenien är ingen favorit i år

Nu dags för ett land som brukar tillhöra mina favoriter.

 

Semifianl 1

17. Omar Naber – On my way (Slovenien)

 

Här blir det återigen intressant att gå till oddsen och kolla. För det är nämligen detta som är den låt med allra sämst odds av alla i hela årets Eurovision. Och nej, detta kommer inte att vinna.

 

Inte för att låten är superdålig, men den är verkligen inte bra. Den är så gammal och passé. Inget nytt. Och den är alldeles för storslagen utan att behöva vara det. Det är nästan som en parodi. Dock tycker jag som sagt inte att den är jättedålig. Jag kommer inte gå ut ur rummet när han uppträder. Men det går nästan inte att ta det seriöst 2017.

Slovenien har flera gånger i historien tillhört mina favoriter. Bland annat 2006 och 2015, men andra år har de också legat bland mina favoriter. Så är det inte i år.

Det brukar sällan gå bra för Slovenien, men de fortsätter envist att älska den här tävlingen. Det är kul, och de hade förtjänat ett bra år. 2017 är dock inget sådant.

 

Betyg

1 kvarglömd låt från 90-talet, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *