Lettland är på rätt sida av alla konstigheter

Dags för sista låten i första semifinalen.

 

Semifinal 1

18. Triana Park – Line (Lettland)

 

Shit, den där videon var lite läskig emellanåt =/

 

Lettland är ett av de mest experimenterande länderna i Eurovision de senaste åren. De försöker vara lite svåra, känns det som ibland. Konstigt till och med. Tydligast var det 2015 med Aminatas Love injected, men även fjolårets Heartbeats. Och så även i år.

Och det lyckas. Efter sina framgångar i början på 00-talet började det gå sämre, och missade alla finaler mellan 2009 och 2014. Men så började de bli lite udda, och då gick det bättre, med en sjätteplats 2015 och förra året slutade de på plats 16.

När jag hörde de två låtarna tyckte jag inte om dem, men har delvist ändrat mig, framförallt med fjolårets låt. Men i år gillar jag verkligen Lettland. Den är cool, känns modern och den sticker ut. Ska också bli intressant att se vilken typ av scenshow de vill göra. Lite försmak kan ni se här. Lite blandning mellan Katy Perry och Regina Lund.

Semifinal 1 har en stark början och stark avslutning. Däremellan blir det lite tråkigare, och vi får i stället se fram emot semifinal 2, och de länder som redan är kvalificerade för finalen.

 

 

 

Betyg

4 sångerskor som helt plötsligt blir spöken med svarta ögon, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *