Väldigt alldagligt från Serbien

Nu går vi över till den andra av de två semifinalerna.

 

Semifinal 2

  1. Tijana Bogićević – In Too Deep (Serbien)

 

Här har vi ett problem som kan drabba många bidrag i Eurovision. Detta är en rätt okej låt. Den är till och med bra. Men. Den sticker inte ut. När mer än 40 låtar ska tävla om folkets gunst och endast har 3 minuter på sig så måste nånting vara annorlunda. Det kanske ordnas till i sista stund med scenshowen, men det räcker inte. Låten måste vara med. Dock gillar jag dansarna i videon, så är de med kan det nog bli ett rätt så snyggt nummer.

Detta är som sagt en rätt så bra låt. Men den sticker inte ut alls. Det är på tok för alldagligt, åtminstone i Eurovision-sammanhang. Detta har vi hört så många gånger förut, och kommer att fortsätta att höra, från länder som inte är sugna på att vinna.

 

Serbien är det enda land som har vunnit med den första låt de framträdde med i Eurovision, vilket skedde debutåret 2007. Sedan dess har det gått sämre. En tredjeplats 2012, men det är också den senaste topp-tio-placeringen.

Någon ny sådan blir det nog inte i år heller. Tar de sig vidare till finalen så får de vara nöjda.

 

Betyg

2 dansare i ringar, av 5 möjliga

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *