Alldeles för trevligt i Österrike

Nu dags för ett land som det bara går bra för när de vinner.

 

Semifinal 2

2. Nathan Trent – Running On Air (Österrike)

 

Förra året var Österrike min stora favorit (något som nog ingen missade om ni läste bloggen eller pratade med mig i anslutning av förra årets tävling). Jag älskade allt med Zoë och hennes underbara Loin d’ici. Den funkade bra på scen, på spotify och på dansgolvet. Och blev så glad när jag träffade på henne på Euroclub under Eurovision-veckan.

IMG_7083

 

I år är dock Österrike verkligen ingen favorit. Detta är en så menlös låt. Den är bara genomtrevlig, och det kan jag bli skeptisk mot. Det är inget intressant med den överhuvudtaget. Nej, den är inte dålig. Och jag hade nästan önskat det i stället. För nu ger den ingenting.

Eftersom den egentligen inte är dålig så sätter jag inget jättekasst betyg, men nåt bra får den inte. En tvåa är nästan för snällt, men låt gå. Jag kan väl också försöka vara lite trevlig 🙂

 

Österrike brukar inte göra så bra ifrån sig. Två gånger har de vunnit. Men sedan 90-talet och framåt har de bara två topp-tio-placeringar, varav vinsten är den ena. Flera gånger har de mer eller mindre struntat i tävlingen, och då också fått rättvist dåliga resultat. Men vissa år anstränger de sig, och då blir det bättre. På hemmaplan 2015 fick de 0 poäng, vilket var lite grymt.

De blandar också mellan att ha nationella tävlingar och interna val, och ett sådant har de gjort i år. För man kan undra vad österrikarna hade valt om de fick chansen. Troligtvis inte detta.

 

 

Betyg

2 trevliga dagar i snön, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2)

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *