Bra låt från Makedoniens Nina Persson

Här kommer ett land som aldrig har varit topp tio.

 

Semifinal 2

3. Jana Burčeska – Dance Alone (Makedonien)

 

Detta är en väldigt intressant låt tycker jag. I början låter sångerskan väldigt mycket som Nina Persson i The Cardigans. Och låten känns som något som den gruppen hade kunnat göra. Men sedan är den även modern. Detta är inget 90-talsbidrag, utan känns som att det hör hemma i år.

Jag gillar det. Kanske är det för att det har varit så många tråkiga bidrag de senaste låtarna att denna sticker ut lite. Det kanske påverkar mitt betyg, men just nu gillar jag verkligen detta.

 

Det har aldrig gått bra för Makedonien i den här tävlingen. Aldrig har de varit topp-tio, utan bara tolva som bäst sedan debuten 1996. Sedan 2008 har de bara tagit sig till final en gång. Det borde de göra nu, och vem vet, kanske har de en chans till nationellt rekord? Bland bettingbolagen ligger de på plats 14, och med en riktigt cool scenshow så kanske det kan bli en elfteplats åtminstone.

 

 

Betyg

4 tanter med VR-glasögon, av 5 möjliga

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *