Ännu en sömnig låt från balladön

Här kommer Eurovisions minsta land.

 

Semifinal 2

4. Claudia Faniello – Breathlessly (Malta) 

 

Om sångerskans namn känns bekant så är hon syster till sångaren Fabrizio Faniello, som även han har varit med i ESC, och även haft andra hits i Sverige. I den maltesiska finalen kom för övrigt Kevin Borg, känd från svenska Idol, trea. Det är ingen stor ö, så många namn återkommer.

Men det är inte bara namn som återkommer. Även låtarna känns återanvända. För Malta verkar det nästan vara en naturlag att man måste skicka ballader varje år. Visst, lite annat har de åstadkommit, men ofta är det lugnt och fint. Och de har haft riktigt häftiga ballader, som nästan har vunnit (och skulle ha förtjänat det). Men på senare år så är det inte så. Årets låt är ett typiskt exempel på det.

Låten är inte dålig, och den är fint sjungen och utförd. Men den säger ingenting. Den är så tråkig. Nej, Malta, gör bra ballader eller satsa på nåt helt annat. Testa hårdrock, hiphop, jojk eller vad som helst. Det här är inte roligt längre.

 

Malta deltog för första gången redan 1971, men har gjorde ett par korta pauser innan den långa 1977-91. Men sedan dess är de ett av få länder som har varit med varje år, med två silvermedaljer och ett brons på CV:t. De senaste åren har de dock inte gått superbra (men ok, tolva i fjol). Jag tror dock inte att det går något vidare i år heller.

 

 

 

Betyg

2 omkullvälta schackbräden, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *