Trevligt lunk från den gröna ön

Nu: Bästa landet evah!

 

Semifinal 2

9. Brendan Murray – Dying To Try (Irland)

 

 

Irland är bäst så tillvida att de har flest Eurovision-låtar genom tiderna. Sju stycken närmare bestämt, en mer än Sverige. Men det var ett tag sedan nu. Faktum är att årets irländska sångare inte ens var född senast som Irland vann (de vann på våren 1996, han är född på hösten).

Blir det en åttonde vinst nu då? Nej, det tror jag inte. Men det är en helt okej låt.

Artisten sticker ut med sin väldigt unika röst. Men låten gör det också. Ofta kan det bli jobbigt när en textrad (ofta låttiteln) upprepas för ofta, men det tycker jag inte gör något i detta fallet. Den flyter på i ett trevligt tempo, och blir aldrig ointressant. Och märk väl att det är skillnad på trevligt och trevligt. I Österrikes fall gillade jag det inte, men det gör jag är. Och det är skillnad, och det är svårt att förklara.

Får dock se hur den ser ut på scen.

 

Efter Irlands storhetsperiod på 90-talet har det gått sämre, och flera gånger har de verkligen skitit i tävlingen. Förra året satsade de och tog in en av Westlifes medlemmar. Det gick sådär, men de tar ny tag i år igen, och det är kul. Det är alltid roligt när länder tar tävlingen på allvar, särskilt länder som är långt från sin senaste framgång.

Innan Sverige är ikapp och förbi med antal vinster så hoppas jag inte att Irland tar någon mer seger, men de får gärna vara med där uppe och nosa de närmaste åren.

 

Betyg

3 vyer över den gröna ön, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4), Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *