En kroatisk röra

Nu blir det lite allt möjligt.

 

Semifinal 2

11. Jacques Houdek – My Friend (Kroatien)

 

 

Detta är ett väldigt konstigt bidrag. Den är väldigt många låtar i samma. Opera, pop, boyband, och så lite klyschiga visdomsord. Det känns som att varje del sjungs av olika personer, men så är det visst inte.

I det här fallet hade det nästan varit bättre om så hade varit fallet. Det blir för rörigt nu. Jag blir inte riktigt klok på det.

Han sjunger riktigt bra, i de olika genrerna, men jag störs av att det är för spretigt. Jag tänker dock att det kanske ändrar sig när man ser det på scen, och detta kan vara en låt som växer på en.

Förutom 2014 och 2015 har Kroatien deltagit sedan 1993. Ett par fjärdeplatser är det bästa de har åstadkommit, men jag tror inte att det blir bättre i år. Senaste topp-tio-placeringen kom 2001, och jag tror inte de slår det i år.

 

Betyg

2 olika musikgenrer, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4), Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *