Lätt bortglömd låt – som sätter sig på hjärnan

Nu drar vi från ett bergigt land till ett annat.

 

Semifinal 2

13. Timebelle – Apollo (Schweiz)

 

Från Norge tar vi oss till Schweiz, som sjunger om en kärleksgud. Eller så är det en reklamlåt för ett svenskt resebolag. Jag tror dock på det första.

Detta är en fullkomligt alldaglig och tråkig Eurovision-låt. Man tänker att man har hört detta jättemånga gånger. Det låter som en svagare version av något som Azerbajdzjan eller Armenien hade kunnat skicka. Låten gör inga större avtryck och är snabbt bortglömd.

Men ändå inte. Sedan jag började lyssna på låtarna för några veckor sedan så är denna låt, trots att den är så intetsägande, den refräng som ofta har poppat upp i mitt huvud. Där har låtskrivarna lyckats med något. Och det får de cred för. Dock bara tillräckligt mycket för att rädda upp betyget till en tvåa.

 

Schweiz har ingen rolig ESC-historia. Trots vinsten med Celine Dion har man nio sistaplatser och fyra nollpoängsår att dras med. Man har missat många av de senaste finalerna. Bara två gånger sedan 2007 har man tagit sig vidare från semin.

Senast man hade en topp-tio-placering var för 12 år sedan, då man lånade in det estniska bandet Vanilla Ninja och kom åtta. Den låten, Cool Vibes, är en av mina favoritlåtar någonsin i Eurovision.

Någon sån lista är det dock ingen risk att årets låt hamnar på. Går den ens till final så har den överträffat alla förväntningar, men till och med det kan bli svårt.

 

 

Betyg

2 kärleksgudar på resa i alperna, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4), Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4), Kroatien (2), Norge (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *