Norge försöker vara morderna

Nu dags för det sista nordiska landet i min genomgång.

 

 

Semifinal 2

12. JOWST – Grab The Moment (Norge)

 

Norge har några av de senaste årens hetaste DJ:s och EDM-artister, som Kygo och Alan Walker. Därför känns det naturligt att de även i Eurvision vill prova något liknande. Det gillar jag, det är bra att man satsar på modern musik och ett helt nytt sound. Och vem är då bättre att göra detta än Norge själva?

Ja, uppenbarligen inte Norge själva.

 

Vid en första anblick kan detta verka modern och coolt, men sedan märker man att nä, det är det inte alls. Detta är en synnerligen tam och tråkig EDM-låt. Har man lyssnat mycket på sådant de senaste åren, vilket jag har, så märker man snabbt hur kasst detta är.

Många kommer nog ändå ryckas med och tänka att ”wow, detta är så 2017!”. Så låten kommer nog inte gå så dåligt. Och visst, dålig är den inte. Men det är ljusår till bättre artister som Swedish House Maffia, Avicii, Kygo, Alan Walker, Mike Perry, Icona Pop eller vilka moderna skandinaviska artister som helst. Men det har tyvärr hört till lite de senaste åren att jag har blivit besviken på Norge.

Norge har världsrekord i att komma sist i Eurovision flest gånger. Elva gånger, varav fyra nollpoängare. Fullt så dåligt kommer det inte gå i år, och det finns till och med en chans att gå till final. Men väl där blir det nog inga toppresultat.

 

 

Betyg

2 felproportionerade klädesplagg, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4), Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4), Kroatien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *