Väldigt trevligt i vitryska skogarna

Nu en låt som trots titeln inte är på engelska.

 

Semifinal 2

14. Naviband – Story of my life (Vitryssland)

 

Vissa säger även Belarus på svenska, och det kanske jag också gör så småningom, men inte än.

Låten är en av få som inte är på engelska, trots att titeln är det. Detta är en genomskön låt som man blir riktigt glad av. Videon är helt underbar där man ser dem hoppa runt i skogen och sjunga, dansa och vråla ut sina vårskrik.

Att det dessutom är på ett annat språk som man inte förstår gör det hela så mycket bättre. Detta är ett stort glädjepiller som man förstår oavsett om man faktiskt gör det eller inte.

Det enda jag är tveksam till är hur detta kommer bli på scen. Videon är så perfekt till låten att det kan bli svårt att få in samma känsla på en scen i Kiev. Därför kan jag inte sätta högsta betyg, för jag är lite tveksam där. Men om de får till något snyggt nummer så borde denna låt ha alla chanser att komma högt upp.  Det uppträdande de hade i sitt eget lands final var lite småtråkigt.

Lite roligt också att de faktiskt har en nationell final där man får ringa och rösta, i Europas sista diktatur.

 

I fjol träffade jag Vitrysslands artist Ivan redan första kvällen på Euroclub. Han tog sig inte till final, men det borde Naviband göra.

IMG_7022

 

Landet har varit med sedan 2004, men bara tagit sig till final fyra gånger. En sjätteplats är det bästa resultatet, och det skulle inte vara mig emot om de lyckas komma i närheten av det i år, även om det kan bli svårt.

 

Betyg

4 vitryska Ronja Rövardotter, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4), Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4), Kroatien (2), Norge (2), Schweiz (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *