Israel skickar återigen en king of fun

Här är sista låten i de två semifinalerna.

 

Semifinal 2

18. Imri – I feel alive (Israel)

 

Det blir en stark avslutning på den andra semifinalen. Efter min favorit Estland kommer här en riktig partyrökare, signerad Israel. Och det är kul att de väljer en sådan kul väg igen. 2015 skickade de sin Golden Boy, Nadav Guedj, som sjöng att han var ”king of fun”. Och det var han verkligen. Det blev riktig feststämning under hans uppträdande, och det är en av de låtar från det året som jag oftast återkommer till på Spotify.

Ifjol var det totala motsatsen, där Hovi Star sjöng en långsam ballad. Fint budskap och snyggt framträdande, men festligt? Inte ett dugg.

Men i år återvänder festen till Tel Aviv. Detta är en låt som man bara blir glad av och som är riktigt medryckande. En perfekt avslutning på semifinalerna. Denna borde gå till final, för det behövs mer upptempo och dans mitt emellan alla ballader.

 

Israel har lyckats komma både etta två år i rad, och tvåa två år i rad. Med tre vinster är de ett av de bättre länderna i Eurovision, men det är nästan 20 år sedan senaste vinsten. Någon ny kanske inte kommer i år, men inte mig emot om vi skulle fira en festlig Eurovision-vecka vid Medelhavets östraste strand nästa år.

 

 

Betyg

5 strandfester, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4),
Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4), Kroatien (2), Norge (2), Schweiz (2),
Vitryssland (4), Bulgarien (3), Litauen (1), Estland (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *