Brittiska låten funkar. En gång.

Dags för sista recensionen här!

 

Finalen

Lucie Jones – Never Give Up On You (Storbritannien)

Senare i helgen eller på måndag kommer jag att göra en sammanställning med alla låtar, och ranka dem från bäst till sämst.

Men först återstår den här recensionen, av Storbritannien. Och trogna läsare av den här bloggen har nog kanske märkt vad jag tycker om det landet i de här sammanhangen. Det är nämligen det Big 5-land som verkar ha struntat i tävlingen mest, och bara skickat iväg nåt halvdant, utan känsla eller att bry sig.

Detta ändrades lite förra året, och så även i år. När jag hörde den här låten första gången blev jag glad, för nu har äntligen Storbritannien lagt ner lite energi på sitt bidrag.

Men sedan hände det något. När vissa låtar blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på dem så känner jag tvärtom med den här. Ju mer jag lyssnar på den, ju mer tänker jag ”fast detta är inte så jättebra trots allt”.

Här har faktiskt Storbritannien en fördel. I och med att de inte behöver gå via semifinalerna så hör man den bara en gång, i finalen, och det tror jag att den kan tjäna på.

Visst, den är inte dålig. Jag tycker fortfarande att den är bra. Den här något mystiskt i sig som suger tag i en, och den är intressant för att vara en lugn ballad. Så Storbritannien är inte bland de bästa i år, men långt ifrån de sämsta. Och bara det är ett steg framåt.

 

 

Betyg

3 persienner, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4),
Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4), Kroatien (2), Norge (2), Schweiz (2),
Vitryssland (4), Bulgarien (3), Litauen (1), Estland (5), Israel (5)

Finalen

Ukraina (3), Frankrike (5), Tyskland (1), Italien (4), Spanien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *