Så var mitt personliga melloår

Jag vet, jag vet. För länge sedan, ett par månader faktiskt, så lovade jag att inom ett par dagar återkomma med ett avslutande inlägg på bloggen, om hur min mellovår var. Så blev det ju uppenbarligen inte, utan jag tog sommarlov från bloggen lite för tidigt.

Detta har jag fått påtryckningar om från läsare, så nu, några månader för sent, kommer min personliga reflektion av hur mitt melloår varit, vilket faktiskt var rätt så annorlunda mot tidigare år.

Detta beror till mångt och mycket på Mariette.

Men även annat. Redan under en av årets första dagar var jag med i podcasten Schlager-Micke och hans vänner, som gäst. Det var en rolig erfarenhet, med två personer som jag lärde känna under Eurovision-veckan i Stockholm 2016.

schlagermicke025

Här kan ni höra avsnittet.

 

Jag gjorde i januari även intervjuer med fyra melloaktuella personer om att de dels skulle vara med i år, dels komma till Halmstad under sommaren med Diggiloo-turnén. Bland dem jag intervjuade fanns blivande vinnaren Robin Bengtsson, som jag även har pratat med flera gånger under våren.

Artikel: Melloartisterna längtar till Halmstad

 

Men det mesta handlade som sagt om Mariette. I och med att hon är från Harplinge (som ligger utanför Halmstad) så tog jag på mig uppgiften att HP skulle bevaka henne under hela melloåret. Från en stor intervju inför tävlandet, till att vara med på plats när hon tävlade, oavsett om det var i delfinal, andra chansen, final eller Eurovision. Därför kunde jag på nära håll följa henne.

Det började i mellandagarna, när jag var hemma hos Mariette (egentligen hos hennes föräldrar), där jag intervjuade henne och kusinen Jenny, inför allting. Det var jättekul, och gjorde att jag kom nära dem och kunde ha lättare att närma mig dem under resten av våren.

Artikel: Kusinerna Mariette och Jenny ska vinna Mellon

 

Nästa steg blev att åka med ner till Malmö under veckan som hon uppträdde.

malmoe

Det var riktigt kul. Jag hade ett hotellrum som bas, som var mitt i stan. Därifrån tog jag mig fram och tillbaka till Malmö Arena, och artisthotellet , samt Rådhuset.

Jag var med på genrepen…

SONY DSC

…presskonferenserna…

DSC06544

 

…kommunens välkomstfest….

image

 

Och gjorde intervjuer med Mariette och några andra.

Artikel: En känslosam Mariette laddar för vinst

 

På kvällarna hängde jag på artisthotellet ihop med andra journalister, folk som jobbade med produktioner, och en del andra. Det var väldigt skönt att kunna slappna av på kvällarna och ta en öl med folk som var med i samma bubbla, och bara snacka om allt och ingenting.

Jag såg ett av publikrepen inne i arenan, och den riktiga tävlingen i pressrummet. Sedan kunde jag vara med på presskonferens efteråt, samt efterfest på artisthotellet med både mat, dricka och en massa dans. En trevlig avslutning på veckan.

Artikel: Finalklara Mariette undvek alla fallgropar – utom en

 

Det var skönt att Mariette gick direkt till finalen och inte via andra chansen, för min egen del. Jag hade en inplanerad överraskningsresa till USA för att fira min bästa kompis där, och kom inte hem förrän på lördagen samma dag som Andra chansen. Det hade blivit stressigt att åka till Linköping då.

 

Men däremot åkte jag till Stockholm under finalveckan.  På vägen dit stannade jag till i Göteborg för en pratstund med en gammal kompis från Getinge, Amanda Oscarsson. Men inte för att catcha up med gamla minnen (vilket det också blev) utan för en intervju med henne i egenskap av smyckesdesigner. Hon har bland annat gjort Mariette smycken, men även till andra artister, som Israels representant i förra årets Eurovision.

Artikel: Amanda designar artisternas smycke

I Stockholm intervjuade jag också en av dansarna i Mariettes nummer, som även varit med som dansare till Lisa Ajax förra året, Tilda Kristiansson.

Artikel: Tilda från Halmstad dansar bakom Mariette

 

Jag bodde hos min kompis Jenny, och en annan mellovän, Johanna, var där också. Vi passade på att träffa andra mellonördar under ett par av kvällarna.

 

Men onsdagskvällen var det välkomstmiddagen i Stockholms Stadshus som gällde. Jag har aldrig varit där inne, och det var så himla häftigt att vara på samma ställe och dricka champagne som Nobelpriset delas ut. Samt träffa alla artister och journalister igen.

 

Väl i Friends arena var jag med på presskonferenser och rep, men inte publikrepet av finalen.friends

 

 

Det blev så klart även en intervju med Mariette inför finalen.

Artikel: Mariette samlar kraft inför finalen

 

Finalen såg jag i pressrummet. Därefter var det huggsexa om att prata med vinnar-Robin, men jag började med Mariette, Viktoria och några andra.

robin

 

Därefter var det dags för den stora efterfesten, som höll på till fem på morgonen. Fullt med kändisar, journalister, artister, familjemedlemmar och en massa andra som festade och dansade loss.

wiktoria

Wiktoria uppträdde…

owe

…liksom Owe Thörnqvist. Han uppträdde efter midnatt, för på söndagen fyllde han 88 år. Han rev på sin låt som vilken ungdom som helst.

dvd

De Vet Du kom på festen, trots att de inte gick vidare till final…

bellafilippa

…liksom Bella & Filippa.

 

En jätteskoj vår var klar, och jag kunde ta tåget hem till Halmstad på söndagen med en massa roliga erfarenheter i bagaget (samt en glitterväst).

 

Eurovision har jag bara följt på håll i vår.

 

Annat blir det nästa år. Redan nu är det klart att jag ska åka till Portugal i maj. Dock oklart om det blir privat eller med jobbet, men jag kommer att vara i Lissabon. Jag ska bo med både svenska kompisar och nytt folk från Australien, och det ska bli hur kul som helst.

 

Härom dagen var det stopp för att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2018. Därmed kan man säga att det gamla melloåret är slut, och det nya har börjat.

Jag vet inte om jag återkommer mer i bloggen i höst, men så kan det bli. Åtminstone när städer och artister/låtar presenteras.

 

Annars hörs vi i januari när nästa säsong drar igång på riktigt. Och ja, det kan jag lova, jag kommer att skriva då, var så säkra!

Till vi hörs nästa gång får ni ha det underbart! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *