Semifinalerna lottade

semi

Nu är vi inne i första Melodifestival-veckan för i år! 😀 Ska bli riktigt skoj, och jag tänkte bland annat gå igenom vilka artister som är med, lite om programledaren, och senare i veckan kommentera låtarna när vi väl får höra dem.

Men, när det kommer nyheter så måste man ju ta upp det också. I dag har semifinalerna lottats, och Sverige handlade i den andra semin i andra halvan.

Varför är det intressant att bry sig om detta innan man vet vilka låtar som tävlar? Jo, lite viktigt kan det ändå vara.

Sverige kommer att tävla som ett av de allra sista länderna i år. Därför är det väldigt viktigt att det är en låt som folk gillar direkt. Man kommer inte få så lång betänketid. En låt i början av första semin kan ligga och gro i bakhuvudet hos tittarna i flera dagar innan det är dags för final. Sveriges bidrag, om det går vidare, får bara knappt två.

Vi kommer också att tävla mot flera länder som brukar gå vidare, som Ryssland, Ukraina, Ungern och Australien. Det kan bli tufft.

 

Men i övrigt är det bara att vänta och se vilka andra typer av låtar som hamnar i vår grupp. Men jag hoppas och tror att det är så hög kvalitet på årets mellobidrag att vi ska gå vidare ändå. Förhoppningsvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *