Här är artisterna i första deltävlingen

STOCKHOLM 20171128 John Lundvik, Sigrid Bernson, Edward Blom, Kikki Danielsson, Benjamin Ingrosso, Renaida och Kamferdrops kommer att tävla i Melodifestivalen 2018 (deltävling 1 i Karlstad), presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Äntligen dags! Nu ska första deltävlingen avgöras! Det blir rejält med feststämning på lördag, men blir det bra? Hm, det ska vi inte vara allt för övertygade om…

Här kommer en kort genomgång av alla artister. En av dem kommer dock senare ikväll eller i morgon förmiddag få en extra lång presentation, som jag tidigare år har gjort med andra promenenta deltagare. För det är inte alla som har vunnit Melodifestivalen två gånger och deltagit tio gånger. Ingen annan faktiskt.

För övrigt är det flera av lördagens artister som har koppling till varandra – på väldigt olika sätt.

 

  1. Sigrid Bernson – Patrick Swayze

STOCKHOLM 20171128 Sigrid Bernson kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Hon är mest känd som (proffs)dansare i Let’s Dance, där hon bland annat vunnit tävlingen ihop med både Anton Hysén och Benjamin då Wahlgren, nu Ingrosso (som är med i samma deltävling). Hon har också tävlat ihop med Samir Badran, som hon senare blev tillsammans med, och som av en händelse också är med i årets Mello.

Förra året gjorde hon debut som artist, med flera låtar som jag gillade. Om hon kan göra nåt liknande så kommer vi nog få en flygande start på tävlingen på lördag, där hon får leva ut sin kärlek till dansen genom ikonen Patrick Swayze.

 

2. John Lundvik – My turn

STOCKHOLM 20171128 John Lundvik är en av de artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery / TT kod 10060

En rätt så okänd kille, och det beror bland annat på att han mestadels har varit låtskrivare förut. Bland annat har han gjort Anton Ewalds Begging, som var en av de bästa låtarna 2013. Han har även gjort prinsesse-bröllopslåten When you tell the world your mine, som sjöngs på bröllopet av Björn Skifs och Agnes.

 

3. Renaida – All the feels

STOCKHOLM 20171128 Renaida är en av de artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Deltog i Idol 2016 där hon blev sexa. Nu spelar hon Jasmine i en musikal. Jag var inget stort fan av henne i Idol, så jag ställer mig lite tvekande till hennes medverkan här.

 

4. Edward Blom – Livet på en timme

STOCKHOLM 20171128 Edward Blom är en av de artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Kvällens första, men inte sista, tramsbidrag. Edward Blom är tv-personlighet och matälskare av rang. Hans prat har tidigare samplats ihop till ”låtar”. Det kanske var kul då, men nu? Nej. Tror dock det kommer gå hyfsat bra för honom, eftersom han är trevlig och populär.

5. Kikki Danielsson – Osby Tennessee

STOCKHOLM 20171128 Kikki Danielsson är en av de artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

På grund av en skada fick hon hjälpas in på scen under presskonferensen. Kikki är en av Sveriges största artister någonsin, med framgångar både som countryartist, dansbandssångerska och Melodifestivalstävlande. Därför kommer hon att få ett eget specialinlägg, antingen ikväll eller i morgon förmiddag.

 

6. Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig

STOCKHOLM 20171128 Kamferdrops är en av de artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Kvällens andra tramslåt. Förra året fick hon en jättehit med en cover på Kikki Danielssons låt ”Jag trodde änglarna fanns”, och även med ”Tusen bitar”. Nu ska hon testa att vara modern och rolig helt på egen hand. Jag tror att det kommer att gå sådär.

 

7. Benjamin Ingrosso – Dance you off

STOCKHOLM 20171128 Benjamin Ingrosso är en av de artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

På förhand känns det som kvällens mest givna finalbidrag. Tyvärr. Han är duktig och trevlig, men hans låt förra året var väldigt menlös tyckte jag. Inte dålig, men gav inte så mycket. Men det blir dans i slutet av programmet, liksom i början, av de två som vann Let’s Dance 2014 – så varför inte låta dem vinna denna deltävling också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *