Azerbajdzjan inleder mitt femårsjubileum

Lill-Babs fick ett eget inlägg. Men nu var tanken att jag skulle börja mina genomgångar av årets bidrag, och det blir faktiskt femte gången jag gör det! Fanfar!

Därför blir det en kort genomgång av varje låt, men också de fem år som jag skrivit om varje land (även om inte alla länder varit med alla år). Först ut är Azerbajdzjan. De har nämligen lottats att få inleda årets första semifinal.

 

Semifinal 1

  1. Aisel – ”X My Heart” (Azerbajdzjan)

 

Låttiteln uttalas alltså ”Cross my heart”.

Detta är en väldigt alldaglig låt. Inte dålig, men inte superbra, vilket verkar ha blivit en standard-grej för mig att säga. Men så är det i år. Det finns väldigt många kompetenta låtar, flera som är bra, men få som är riktiga toppvinnare. Årets azeriska låt hamnar i bottenskicktet, men alltså inte för att den är dålig, utan inte tillräckligt intressant. Dock kan jag tänka att det blir en snygg scenshow, och Azerbajdzjan brukar ha en förmåga att alltid ta sig till final. De har faktiskt aldrig missat att ta sig vidare.

 

Betyg: 2 picknickfiltar, av 5 möjliga.

 

 

Femårsjubileum

Kommentar: Landet har tagit sig till final dessa år, men inte fått bra placeringar. Från att alltid ha blivit topp 10 är nu en tolfteplats det bästa för dessa bidrag. Min favorit dessa år är Miracle från 2016. Men ingen av dessa låtar skulle passa på nån topplista över mina ESC-favoriter sedan 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *