Hela Sveriges Lill-Babs borta

Fyra ESC-relaterade saker händer i dag. Jag har skickat in min ansökan om pressackreditering till Lissabon. Startordningen har släppts för semifinalerna. Min genomgång av länderna börjar nu. Och så har Lill-Babs dött.

Börjar med det. Så tråkigt att höra om att Sveriges mest folkliga person, artist har gått bort. Hon är inte bara sångare, artist, skådis, kändis, hon är… Lill-Babs. En helt egen kategori.

Eurovision-mässigt hör hon hemma på bloggen för att hon helt enkelt var Sveriges representant 1961 – trots att hon aldrig vunnit Melodifestivalen. Så kunde man göra då. En artist vann i Sverige, nån annan skickades ut i Europa. Tänk om man gjort så i dag. ”Benjamin, du vann, men vi skickar Mendez i stället.”

Lill-Babs är så mycket mer än bara Eurovision, men eftersom det är ingången till henne på min blogg så får det bli det jag tar upp här.

 

 

Övriga grejer får ett eget inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *