Tråkigt även från Albaniens Martin Almgren

Vi går vidare med årets tredje land, som även var det första.

 

Semifinal 1

3. Eugent Bushpepa – Mall (Albanien)

 

Albanien har sin uttagning i tv-programmet Festivali i Këngës som hålls i julveckan, så de brukar vara först ut med att välja sin låt. Dessutom brukar de komma först i bokstavsordning, och i år var de nästan först ut av de tävlande också.

Men nu är de trea, och för tredje gången kommer jag att låta gnällig. Jag uppskattar att låten är på albanska. Det har varit ett problem de senaste åren, att de valt ut låtar på sitt eget språk, men att de har förlorat för mycket när de har översatts. Så det är ett plus.

Låten är också helt okej, och hyfsat bra. Jag är väl inte helt såld på genren, och såna här rocklåtar från puben måste ha rejält med power för att det ska bli bra. En liknande låt hade Martin Almgren i årets Melodifestival, och han hade sådär med kraft. Det ska bli intressant att se hur Albaniens Martin Almgren ska få till det på scen, men jag har en känsla av att det kan gå. Men annars blir det för tråkigt, det här också.

Detta skulle kunna bli en trea för den kompetenta låten och sångaren, men jag är fortfarande inte helt övertygad. Överraska mig gärna med en snygg show, men jag tror det blir svårt.

Betyg: 2 tatuerade pubrockare, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Jag gillade bidragen både 2016 och -17, men det är inga som har gjort några större avtryck. Albanien gör ofta rätt så bra, men också rätt så tråkiga, låtar.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *