Krångligt att skaffa biljetter – men det gick!

I dag var sista släppet för att köpa biljetter till finalen i Eurovision i Lissabon. Sedan tidigare har jag biljetter till Sveriges semi och juryrepet till finalen. I dag var sista chansen att få tag på biljetter även till riktiga finalen. Och det är inte så lätt.

 

Detta var tredje och sista biljettsläppet. Vid ett särskilt klockslag (idag klockan 11) skulle alla som vill ha chans logga in på en viss portugisisk biljettsajt. Där får man ett random turordningsnummer. Har man flera datorer/mobiler kan man få fler chanser. Jag loggade in på jobbdatorn, min privata mobil samt min jobbmobil. I datorn fick jag könummer cirka 11000. Alltså typ omöjligt att nå fram.

I min mobil loggade jag också in, men där blev sajten bara på portugisiska. Men eftersom jag sett sajten på engelska på datorn förstod jag vad det innebar. Ni ser bilden här ovan. Jag hade nummer 86475. Alltså totalt omöjligt att få biljett.

Min kompis Johanna satt också i kö, och hade också runt 7000 och 11000.

Men i min jobbmobil. Där hade jag nummer 414! Alltså inte omöjligt att kunna komma fram och få biljett. Och det visade sig att det gick.

Jag slussades fram – men väl där var allt på portugisiska. Min portugisiska sträcker sig till att jag kan säga ”ja”, ”tack” och ”skål” sen min resa till Brasilien för sju år sedan.

Dock krävdes lite mer vokabulär för att kunna hitta rätt platser (vad heter golv, läktare och parkett på portugisiska?) men med lite Google translate och rena gissningar så gick det till slut. Parkett var tyvärr slutsålt men på läktaren fanns platser där man kunde sitta tillsammans. Inte superbra platser, men de blev åtminstone lite billigare.

Så, nu är typ allting klart inför min resa i maj. Flyg, boende, biljetter till tre föreställningar, allt det är bokat och betalt. Sedan har jag skickat in min ansökan om pressackreditering, men där är det ansökningstid kvar, så den har inte gått igenom än.

 

Men detta var väldigt roligt. Som journalist får man vanligtvis bara följa tävlingen från pressrummet, men nu ska jag vara på plats i arenan både under Sveriges semi och när allt ska avgöras på riktigt. Woho! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *