Prag 2019? Gärna för mig!

Här kommer en av storfavoriterna!

 

Semifinal 1

5. Mikolas Josef – Lie To Me (Tjeckien)

 

Portugal har under många år haft epitetet ”Eurovisions sorgebarn”. Nu vann de ifjol, och kan kanske andas ut lite. För det finns ett annat land som aspirerar på den posten, nämligen Tjeckien. De misslyckas nästan alltid i Eurovision. Bara en gång har de gått till final.

Men är det nu kan även Tjeckien frånsäga sig detta (se upp Malta, ni står på tur!). För i år har Tjeckien inte bara en låt som tippas gå till final, utan till och med vinna! På flera bettinglistor ligger den tvåa eller trea.

För min del får denna låt jättegärna vinna. Jag älskar den! Det är kul med en modern låt som på allvar är med och utmanar. Jag gillar hur han låter som flera olika artister (ett tag var jag tvungen att kolla extra noga så att det inte var Pitbull som faktiskt sjöng). Gunget är störtskönt och hooken fastnar direkt.

Och jag tycker att det hade varit så kul om ett land som Tjeckien vann. I och med sina dåliga resultat har de under sina första år inte gillat tävlingen, men de senaste åren har de trots det satsat. I fjol åkte de mycket orättvist ut i sin semi, men så ska det inte gå i år. De ska gå vidare till final, och få ett riktigt, riktigt bra resultat hoppas jag. Och jag skulle inte ha något emot en vecka i Prag i maj 2019.

 

Betyg: 5 kameler, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

(de var inte med 2014)

 

Under 2016 och 17 körde Tjeckien samma koncept, en ung tjej ensam med en stor ballad. Båda låtarna var jättebra, men bara en tog sig till final. Så för tredje gången i rad gillar jag Tjeckiens bidrag, men årets är nog trots allt det bästa.

 

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *