Israel utmanar Tjeckien på chicken-race

Här kommer den stora förhandsfavoriten i år, åtminstone för tillfället.

 

Semifinal 1

7. Netta – Toy (Israel)

Det finns flera anledningar till att denna har blivit den mest omdiskuterade låten inför årets tävling. Självklart går det inte att komma ifrån det mest uppenbara: Kacklandet. Detta är något som många kommer störa sig på. Så mycket att de inte kommer gilla den. ”Det är hon som låter som en höna” kommer folk säga, och sedan tjura när det går bra för den.

Men för de som ser vidare så ser man en annan sak. Detta är en riktigt, riktigt bra låt! Modern, skönt beat, en viktig feministisk text, och överlag ett nummer som sticker ut från allt annat i år.

Om Tjeckien har en modern låt så som musik låter i dag så har Israel en modern låt som verkligen inte låter som något annat låter i dag. Och det är bra, och det kan leda hela vägen. De senaste vinnarna har inte bara haft låten med sig, utan något annat, något som gör den unik. Och det har verkligen Israel.

I dagsläget är den överlägsen etta hos alla bettingbolag, och jag förstår att det blir en hype med både en bra låt som dessutom sticker ut.

Jag gillar Tjeckien bättre, men skulle jag tvingas åka till Tel Aviv nästa år så ska jag nog kunna acceptera det också.

 

Betyg

5 leksakskycklingar, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Som ni märker så har de senaste både 2016 och 17 påverkats av mina åsikter om 2015 års låt. Då handlade det om Golden boy, och jag fullkomligt älskade det bidraget. Det är ett av mina favoritbidrag de senaste åren. Därför har jag, kanske lite orättvist, jämfört kommande låtar med den. Skönt då att det blir något helt annorlunda nu, även om det faktiskt påminner om det lite. 2015 är fortfarande min favorit av dessa fem låtar, men det kan ändå bli ett bättre resultat i år.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *