Benhård segerkamp från Bulgarien

Ännu en av årets förhandsfavoriter.

 

Semifinal 1

10. Equinox – Bones (Bulgarien)

Jag ställer mig lite frågande till hur Christer Björkman har tänkt när han har satt startordningen. Det är väldigt många förhandsfavoriter och riktigt bra låtar efter varandra i en klump i första semifinalen. Detta tillhör absolut en av dessa, och låten ligger just nu fyra i oddsen för att ta hem hela Eurovision.

Och det får den gärna göra. Jag har andra låtar som jag gillar mer, men om denna skulle vinna finalen så kommer jag inte att klaga. Det är en modern låt, men också lite influenser från 90-talet på ett bra sätt, exempelvis lite Robert Miles tycker jag. Men mycket modern house med tunga sektioner. Mycket fint!

Mycket kommer att hänga på scenshowen. När så många bra låtar kommer efter varandra krävs det något som sticker ut extra, som gör att man kommer ihåg låten. Till exempel ett kacklande eller en klänning som byter mönster. Kan de skaffa något sånt så kommer det att gå bra för Bulgarien.

Det är för övrigt ett land som bara har två läge. Antingen så missar de final, eller så får de en riktigt, riktigt bra placering. Bara tre gånger sedan 2005 har de tagit sig till final, men väl där har de slutat 5, 4 och 2. Riktigt häftigt track record.

Om ni tyckte att jag var snål med betygen i början så tar jag igen det nu. För nu kommer det så många bra låtar på en gång att jag måste vara generös med betygen.

 

Betyg

5 textremsor på vad som sjungs, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

(de deltog inte 2014 och 2015)

2016 hade Bulgarien en av de bästa låtarna det året, enligt mig. Och så blev den också fyra. Förra året var jag inte lika impad, men det var många andra, och landet slutade tvåa. I år tror jag mer på ett scenario liknande 2016, att både jag, publiken och juryn gillar det.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *