Även Makedonien har en skön låt

Vi är mer än halvvägs in i första semifinalen.

 

Semifinal 1

11. Eye Cue – Lost And Found (Makedonien)

 

Den första semifinalen är verkligen överfylld med bra musik. Men det kan sägas för hela året, och Makedoniens bidrag är ett bra exempel. Detta är en bra låt, som är skön att lyssna på, och modern så som låtar på radio och Spotify låter i dag. Den är ingen vinnarlåt och sticker inte ut, men är väldigt bra. Men där har den problemet som många andra låtar har i denna semi, just att den inte sticker ut.

Detta är en typ av låt som jag gärna lyssnar på när jag hör den, men kommer jag aktivt söka upp den och lyssna på den?  Kanske inte. Men det skulle inte vara helt omöjligt. Om jag nu kommer ihåg att den finns, för risken är att den smetas ut med alla andra låtar som är rätt så bra i år.

Men jag gillar den och kan inte riktigt förklara varför. Den är bra helt enkelt. Den förtjänar en finalplats, men jag tror att den får det svårt i den tuffa konkurrensen. Och det känns som en låt som funkar bättre i studioversion än på en Eurovision-scen.

 

Betyg:

4 blommiga gungor, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

 

Det har varit väldigt blandad kompott från Former Yugoslavian Republic of Macedonia de senaste fem åren som jag har recenserat låtarna. Ofta inte jättebra, men under 2017 och 18 har de skärpt till sig rejält och gör nu modern och bra musik. Svårt att säga vilken som är bättre. Förra årets låt är mer minnesvärd efter att man har hört den, men årets är skönare medan man lyssnar på den.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *