Österrike är trevliga än en gång

Då ska vi se vad de har hittat på i alperna den här gången.

 

Semifinal 1

13. Cesár Sampson – Nobody but You (Österrike)

 

De senaste åren har Österrike skickat rätt så trevliga låtar. Det säger jag inte enbart positivt. För Det kan bli för mycket, för tråkigt och för gulligt (vänta bara på min recension av Spanien…). Men i år klarar de sig fint på rätt sida gränsen så att det inte blir för mycket.

Många har jämfört årets österrikare med John Lundviks låt i årets mello. Jag skulle hellre jämföra med fjolårets australiensiska låt. De är identiska!

Österrike har en bra låt i år som också är med och slåss om de för få platserna till finalen. Vi får hoppas på ett snyggt nummer på scen, men det får gärna vara helt avskalat. Det funkar för en sån här låt.

Det är egentligen inget fel på låten, men jag får inte den wow-känsla som den nog vill förmedla. Och i konkurrens med så mycket annat bra i denna semin så blir betyget ett mittbetyg, men ett starkt sådant.

 

Betyg:

3 läskiga statyer som börjar leva, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

I vintras gjorde jag en lista över mina favoritlåtar i Eurovision de senaste fem åren, och etta på den listan blev Zoë med låten Loin d’ici, Österrikes låt 2016. Det är en så bra låt som jag älskar fortfarande. Även vinnarlåten 2014 är bra, men annars har inte Österrike levererat så som jag har hoppats på.

Men det gör inget så länge det som är bra är såpass bra. Och så får jag en chans att visa bilden på mig och Zoë igen 😉

 

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *