Finland satsar på monster igen

Här kommer ett av våra nordiska grannländer.

 

Semifinal 1

15. Saara Aalto – Monsters (Finland)

 

Finland är ett konstigt land i Eurovision. Men ofta mest dåligt. Då och då kommer det dock guldkorn, och i år är ett sådant. De har valt att satsa på tävlingen i år, men på ett annat sätt än vanligt. De valde en artist och lät tittarna välja vilken låt hon skulle tävla med.

Artisten, Sara Aalto, är en mycket begåvad artist, och hon hade tre moderna låtar att tävla med. Vinnaren blev Monster, ett koncept som funkade väl 2006 när de vann med Lordi. Jag gillar låten. Den är modern och cool, liksom artisten. Dock saknar den det där allra sista som gör den till en fempoängare. Lite mer power behövs. Men med en snygg scenshow kan den nog lyftas dit.

Detta var ett av de tidigaste bidragen som presenterades, och det seglade direkt upp som en segerkandidat. Nu har Finland tappat på bettinglistorna, men jag tror, och hoppas, att den tar sig till final åtminstone. Återigen, det är en tuff semifinal, men detta ska Sara klara.

 

Betyg

4 finska Mia Skäringer, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Det är väldigt lätt att välja den bästa låten här, och det är årets. Under de senaste fem åren har Finland gjort mig besviken, och 2015 tävlade de med det sämsta bidrag som någonsin har fått ställa upp i Eurovision song contest. Usch vad dåligt det var. Så det blir en promenadseger för Sara Aalto här – vilket nog blir lite svårare att lyckas med i Portugal.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *