Fin låt med fint budskap från Irland

Näst sista låten i första semin nu!

 

Semifinal 1

18. Ryan O’Shaughnessy – Together (Irland)

 

Det har verkligen gått upp och ner för Irland  i Eurovision. Under många år var de inte så bra, sedan blev de bäst under jättelång tid, sedan gick de mindre bra och då blev de sura och sket i allt, sedan började de ta det på allvar igen, men framgångarna uteblev ändå.

I år kör de absolut på den seriösa stråket. Detta är en trevlig och fin låt, på rätt sätt. Dessutom backas det upp av en väldigt vacker video där kärlek beskrivs som en dans mellan två förälskade personer i stadens natt. Att det råkar vara två män gör att det sticker i ögonen på många, men jag hoppas att de kommer att köra så även i Lissabon.

Låten är som sagt trevlig, men inget höjdarbidrag. En mysig bagatell som inte är jobbig att lyssna på. Men den kan få svårt att ta sig högt i placeringarna tror jag.

 

Betyg

3 regnvåta bänkar, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Ingen speciell låt från de senaste fem åren som gör så mycket väsen av sig. Inte så dåligt, men inte bra. Då tar jag årets låt bara för att den är mysig att lyssna på.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *