Tungt och rökigt på andra sidan alperna

Nu är det dags för mig att gå emot övriga Europa lite.

 

Semifinal 1

17. ZiBBZ – Stones (Schweiz)

 

När jag skrev om Österrike så tog jag bland annat upp hur glatt och trevligt det ofta är i deras låtar. Om man bara hoppar en liten bit i Alperna, till Schweiz, så har det många gånger varit tvärtom. Kanske inte just de allra senaste åren, men tidigare. Min favorit är den dystra rocklåten Cool Vibes från 2005, ett av mina favoritbidrag nånsin i Eurovision.

Årets låt är också den mörk, rökig och tung, oavsett om man kollar på videon eller inte. Detta är en av de allra första låtarna jag hörde i år och jag gillade den direkt. Men från första stund märkte jag att många andra inte gjorde det. Just nu ligger den faktiskt femma från slutet bland oddsen till att vinna. En totalt orättvis och konstig placering.

Nej, jag tror inte att den kommer vinna. Men för mig är det ett personligt guldkorn som jag gillar att lyssna på. Den har potential att bli en favorit för mig som inte behöver vinna.

 

Betyg

4 molotovcovtails (!) av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Liten fin blandning av låtar, men lite tråkiga de senaste två åren. Då bryter årets av fint, och den vinner nog trots allt över 2014 års spaghetti-krig.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *