Det är inte så man gör comeback, Rybak

Här är första låten i andra semin – Sveriges semifinal!

 

Semifinal 2

  1. Alexander Rybak – That’s How You Write A Song (Norge)

 

Jajamen, han är tillbaka. Alexander Rybak som vann hela alltet 2009 och krossade allt motstånd med sin ”Fairytale”. Det var en fantastisk låt. Det är inte den här.

Första gången jag hörde den tyckte jag den var urusel. Troligtvis för att man hade väntat sig något i stil med hans tidigare vinnarlåt. Men jag har lyssnat en del på den nu, och jag hatar den inte längre. Men jag gillar den inte heller.

Den har sina stunder, och den instrumentala slingan som är efter refrängen sätter sig som klister på hjärnan.

Om man gör comeback som gammal vinnare ställs oerhört höga krav på en. De senaste åren har Niamh Kavanagh och Dana International försökt och misslyckats. Samma öde gick Loreen till mötes förra året. Fiasko kan det bli även för Rybak. Många har nog förväntat sig något bättre.

Visst, jag förstår att man inte ska komma tillbaka med exakt samma typ av låt som tidigare, och det kan vara en bra idé att testa nåt helt nytt. Men att göra något nytt ska inte vara prioriterat framför att göra nånting bra. Och så har det blivit nu.

I första semin hade det varit stentufft för Rybak, men när han nu får inleda den andra så kan han ha en bättre chans.

 

Betyg

2 tecknade instrument, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Norge är sämst. Så är det. Åtminstone historiskt, med både flest sistaplatser och flest nollpoängare. Även de senaste åren har Norge gjort mig besvikna. De har inte haft nån bra låt med i Eurovision sedan 2013. Om jag måste välja av mina fem recensioner så är det svårt. Jag tar 2015, men mest för att jag måste välja något.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *