Det hettar till på Cypern

Dags för sista bidraget i den första semifinalen.

 

Semifinal 1

19. Eleni Foureira – Fuego (Cypern)

 

Cypern kör i år på en väldigt tidstypisk EDM-låt, som man kan höra på radion och spotifys topplistor. Men de har ändå klämt in lite grekiska toner och Eurovision-stämning.

Här hoppas jag på årets coolaste scenshow. Det finns så mycket eldreferenser att spela på, så om hon inte eldar upp halva arenan så är det tjänstefel. Och det är det hon får hoppas på. Låten är okej, men jag tycker att låten inte tar tillräcklig fart i refrängerna förrän mot slutet.

I en sån här stark semi krävs det att man är minnesvärd, och då behövs nog elden. Att man har sista startnummer är en enorm fördel, så nu krävs det att man går all in för att förvalta den möjligheten.

 

Betyg

3 cypriotiska bilbränder, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

(de deltog inte 2014)

Cypern skickar både högt och lågt, i vitt skilda genrer. Min favorit är rockiga låten från 2016. Annars låtar som går att lyssna på, men som inte ger några större bestående intryck.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *