Hej då, Rumänien!

Andra låten i andra semin.

 

Semifinal 2

2. The Humans – Goodbye (Rumänien)

 

Rumänien går från fjolårets joddelrap till det lite mer rockiga stuket. Lite mer seriös musik, och lite tråkigare. Men framförallt – mer anonymt. Förra året var det ingen som missade bidraget, och alla kom ihåg det när alla låtar hade spelats. Oavsett om man gillade det eller inte så kom man ihåg det och det gjorde intryck direkt. Och sånt är extremt viktigt i den här tävlingen.

Årets bidrag går inte att komma ihåg. Jag har lyssnat på alla låtar många gånger nu, och blir alltid lika överraskad när jag kommer till den här. ”Ja just det, den var också med. Vilket land var detta nu igen?”.

Låten i sig är inte dålig, tvärtom så gillar jag den. Men den har ingen personlighet utan är bara en blek Kelly Clarkson-kopia (som för övrigt är en artist jag gillar). Om den här låten hade tävlat i den tuffa första semifinalen så hade den hamnat bland de sista placeringarna, men i och med att den har haft turen att hamna i torsdagssemin så har den en liten, liten chans att ta sig vidare. Mycket hänger på scenshowen och hur känslan går fram. Men jag tror ändå att det blir svårt, och vi får nog säga hej då till Rumänien, som dessutom har otursstartnumret (i dessa sammanhang) två.

Jag uppskattar dock att Rumänien testar olika genrer och att de gör det bra. Men det räcker inte i år.

Betyg:

3 vita masker, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

Rumänien har haft flera bra låtar med de senaste åren, oavsett om de har tillåtits tävla med dem eller inte.

Dock älskar jag verkligen Yodel It! från förra året. Det är så charmigt, knäppt, udda och roligt att jag faller pladask för det. Det är sånt här som måste få vara med i Eurovision – och det var kul att det gick så bra som att nå en sjundeplats med det också.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

 

Semifinal 2

Norge (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *